sreda, 31. december 2008

2008 WENT BY... DOSEŽKI, NA KATERE SEM PONOSNA :)

- postala Rokova punca
- postala učiteljica deskanja na snegu 1
- dejansko učila bordat pri Snežaku
- zmagala na Festivalu talentov 08
- bila druga spremljevalka Snežne kraljice v Kranjski Gori
- uspešno (brez popravcev) končala 3. letnik gimnazije
- končno kupila nov board in čelado :)
- začela redno, sama učit aerobiko
- plesala na Rokovem maturancu in mela super oblekco, ki je prišla v Celjana ;)
- zmagala na maškaradi na bowlingu v Celju kot Geisha, dobila kup super nagradic plus mobitel
- nastopala z Amijem na dnevu odprtih vrat
- bila animatorka
- VEEEELIIIIKO POTOVALA (Španija - Llorett De Mar, Barcelona itd.., Francija- Pariz, prevozila Avstrijo in Hrvaško, bila prvič na Slovaškem (z bendom)
- ugotovila, da v matematki nism taka trapa in se uvrstila naprej na matematičnem tekmovanju :D
- naredla izpit za avto v prvo
- bila na dost hardcoraških koncertih =)
- si dala pirs v popek s Simi za njeno 18ko :)
- se naučila osnov fotografije in poziranja, slikala par porok
- postala rdečelaska
- pretekla par maratonov in tekov
- prvič plezala po tapravi steni
- delala as hell poleti
- spoznala polno novih norih ljudi
- postala polnoletna
- šla na maturantski izlet
- dobila povabilo, da vodim 100-letnico šole in da plešem z ravnateljem na maturantskem plesu
- bila na nekaj norih norih gradovih
- se odločila, kaj želim študirat (AGRFT za štos na sprejemce, na DIF pa študirat)
- prvič bordala na ledeniku
- šla prvič na erotični sejem
- prvič zbolela za novo leto in ostala doma :(

ponedeljek, 29. december 2008

Let's went!






Okay. Nastop je izpadu še kr dobr, če odštejemo rahle tehnične zaplete.
Pravzaprav se mi je v celem slabem tednu zgodil že tok novga, da sm na to že kr mal pozabla. In ja, zmagala sem =). Pravzaprav verjetno potemtakem celotni 4.f.
In potem je bil Božič, večerja, darilca, polnočnica itd itd. A morem omenjat da je blo čarobno? Za take dni itak, ne da ne najdem, ampak ni ustrezno bogatih besed, da bi to vzdušje opisale.
In potem sem izvedela, da se 25. začne božični tečaj... Uf, takrat še slutila nisem kaj me čaka:D
In potem je moj vsak dan potekal na Rogli. Če potegnem črto je blo super, ampak prekleto mučno.
Dobila sem skupinico treh nadebudnih malih bordarčkov (10, 10 in 13 let), zadnji dan sem jih imela 5. Pravzaprav je blo 5 dni po 6 ur neprestano na snegu kr velik napor, pa če prištejemo tu in tam še rahlo neuboganje... :S Ampak je šlo. Čeprav zdej ležim z vročino in tistoč "vozlji" v ramah, da modrih kolen sploh ne omenjam, je blo carsk, bi rekl tamali. In prav to, da so užival in mi nakoncu sami od sebe povedal, da so se naučil super bordat, da vajice konec koncev niso ble "brez veze" :D , mi je dalo zagona.
Šport je zakon!

torek, 23. december 2008

Before Christmas spirit

I love it. I cannot express myself with another words.

I'm havin' trouble sleeping so I have a bit time to finaly dig in.
I will not be long, just to come across some stuff wich are going on lately...
Tomorrow is the day that Urška is going to wear a hat and a Frank Sinatra "walking stick". And will represend her class in front of whole SEŠ Celje- high school. It's not that I don't want to, it's just their adetude. It is certanly not well exepted, neither by pupil, nor professors.
Anyway, I decided to cooperate=)
Becouse I feel enough stupid and sad about everyday boring classes, that I just want to have some more nice memories of this school. I am leavin' it behind in just a few months...And becouse I don't give a damn about what people say. By people I mean people who don't know me well enough to judge me.
So.
Fank Sinatra it is.
Can't take my eyes off you.
Original version.

After that circus, I will drive home for Christmas:) Ok, it's just a silly song... But I will. And we're gonna set the tree and bake some cookies and have a good time. Just the family. We always get along on a Christmas eve, and it's so magical. People say it's stupid, but not 4 me. I've always had this lovely Christmases, so why should I complain about? I will just make sure, to make someone else happy also. ;) And than church.. It's so harmonical when the lights go out and only candels burn and we all sing Silent night together... That is something I will always love.

Btw, the season on Rogla begined. So, anyone interested in snowboarding, just give me a call ;)

Yours,
Frankie

petek, 28. november 2008

Kmetija

Jao, zkaj tak naslov??

Sneži ane. Končno!! Že cel teden vstajam sam zato, da me popoldan presenetijo male bele vatice, ki mi bodo uničle novo frizurco. Uaaa, obožujem to!!! In ja, novo čupo mam. Čista rdečelaska, s takim frufrujem kot sem ga imela kot mala punčka. In zakon mi je. In zakon mi je k se mi gladko je jebe kwa misljo drugi:D Fajn je...
Pravkar sm se po 3 centimeterskem snegcu vrnila iz telovadnice, kjer sm mela aerobiko (dans je bla še posebi zakon!). Ne štekam kak folku ni do gibanja.. "Oh, ne, premrzlo je" Oh, ne, ne zmorem"
Prosim? Sneg ni nikakršna ovira d se neb mogu gibat. Pač pokneš nase več cunjc, en nasmeh je tut obvezn, pa greš teč, na sprehod al pa samo malo ven.. Počutje je velik boljše!
Doma me je čaku obisk, ravno prav, saj sem mogla predat povabilo za na maturantski ples. Joj, uživam v tem usem.. Pomerjanje oblekc, načrtovanje, plesne.. Huh, I'm a damn girl=) Hočem bit resničn unikat ane..
Drugače pa se ju3 začne sezona na moji dragi Rogli... Zahvaljujoč dejstvu,da imamo gor vikend, je res to moj drugi dom... In letos bom še posebi velik gor če bom učila. Valda zravn ne smem pozabit dodat, da sm totalka u pufu (niam za kaficu), ker menjujem celo opremo za bord... Mah, sej bo.
Dans bom ostala doma. =)
Menijo, da nimam obstanka doma. Kako le, če pa bi mogla bit zdle na Žanovem vikendu na Rogli pa feštat, zju3 pa direktiva na smučišče, al pa s Siss, Ančko pa Inge žurat na bowlingu??
Al pa vsaj it na koncert od Inspiritu =)
Pa ne. Dans pa bom zapečkarica, za spremembo. Privoščila si bom doooolg tuš, da sperem vadbo s sebe, pa spila čajček, in se ulegla k atiju in mami ob kamin k gledata Kmetijo =) . No ok. Komu lažem? Ker sm jst useen jst, bom samo za kakšno urico ušla na tradicionalni sprehod z Urbanom, ki ga imamo vsako leto ko prvič zapade sneg. Pohod po hribih ob robu Vojnika. =)
No, pol pa le spat.
Ker sm jst jst ;)
Lp,
Snežinka

sreda, 19. november 2008

Razgaljeni Pariz

Ok ok... Vem da je težko brat u angleščini. Sicer ne odstopam od mojega navdušenega pisanja v angleščini, pa tokrat naj bo. Za vse moje prijatelje, ki že dolgo čakate na poročilo iz Francije ;)
In... Vse skupi se je začelo k sva bla odložena na Ljubljanski železnici. Eno uro do prihoda vlaka. Pa sva šla med klošarje v čakalnco.. Kako te lahko takšni prizori užalostijo! Jah pač, takšna sem. Mene to gane. Da nekdo nima za čaj, jaz pa potujem pri 18h.
Ampak tako pač je.
Vozila sva se skoraj 6 ur v mrzlem vagončku, kjer nekako nisva mogla zaspat.. Zato sva nekje blizu Benetk najela sobo v hotelu z eno * in cel dan Italije prespala :)
Prvotni načrt je bil sicer ogled Benetk.. No, ampak potem bi pa že skoraj dobila kakšno sladkorno (Benetke plus Pariz obenem:))
Let je bil zvečer iz Trevisa, za las sva ujela bus, ki pelje na letališče. V Pariz sva prispela okrog 10h in imela prekleto srečo, da sva srečala starejši slovenski parček, ki nama je povedal da se v bistvu nahajamo še dokaj daleč stran od mesta in da morava ujet en in edini bus ki tja pelje...
Po 2 urah sva z natančnimi Stephanovimi navodili prispela točno v njegov blok. No, ne čisto, ker se nisva spomnila kaj pomeni "court yard", sva pozvonila napačno... Hehe. Pa smo se potem le našli.
Zaspimo...
Čeprav sem bila nad "Couch surffingom" najprej malo zaskrbljena, je Rok res super "pošlihtu" stvari. Stephan je bil totalni car, moški 30h let, urejen parižan ki je živel v prekleto dragem stanovanju (čeprav ni bilo zelo veliko). Ampak tam je tudi višji standard in vse kar paše zraven.
Bila je že sobota in vzel si je prosto v službi, da bo lahko z nama. Lepa gesta ane? Pa sva vseeno hotela biti vsaj prvi dan malo sama. In sva šla. Na Eifflov stolp, kam pa:)
Dobr razgled, ampak ne vem zakaj sem pričakovala več... Bila je megla in nisva šla do vrha. Sva pa šla zato do vrha pri kosilu. Ja, v neki dragi restavraciji naju je dobesedno vrglo na rit, ko sva v roke dobila račun. Pa dobro, bila sva začetnika- takrat:)
Popoldan smo se odpravili malo v šoping za hrano, proti večeru pa malo v lajf. Ker tam skos dogaja, bi rekel Jullian. No, podrobnosti ne bom opisovala. Je bilo pa noro in prvič sem se počutila kot domačinka:D
V nedeljo smo spali dlje, ker se je prestavila ura in ker smo ga žural. Z Rokom sva mu skuhala slovensko nedeljsko tradicionalno domače kosilo. Bil je navdušen, ni pa mu blo jasno, kako lahko krompir, meso in solato jemo skupaj... Pa še juho povrhu??
Stephan je totalno zanimiv človek. Designer za plakate in reklame in te fore .Že od nekdaj živi v Parizu, njegov oče pa je lastnik vinograda na podeželju, zato je dober poznavalec vin. Bil je profesor na Art univerzi v Parizu, vodil je tut razne demonstracije itd.. Imel noro dolge blond lase. Sedaj je pobrit, tako deluje precej resnejši moški. Ima super službo v kateri uživa (med malico se lahko vozijo s kanuji po firmi ker to baje sprošča) =). Ok.
Po kosilu sva šla malo v park, ki je bil zgrajen na porušeni prvi tovarni Citroena na svetu. Sedaj je razdeljen na več delov in različnih kotičkov, kamor se lahko ljudje dobesedno umaknejo pred ne samo mestnim vrvežem, ampak tudi ljudmi, ki so tudi v parku. Najbolj prisrčen mi je bil Japonski kotiček, ki je bil zares nekaj posebnega... In vse tako okusno urejeno da te postane kar sram čemu mi pravimo park (npr. Celjski).
Proti večeru nas je Charlotte zvlekla na super art razstavo na drugi konec mesta (sem omenila, da se iz ene strani mesta na drugo pešači 2 al 3 ure?)
Charlotte je sicer simpatična ženska poznejših tridesetih, borka za pravice ljudi ki so po krivem zaprti. Je resnično tipična parižanka, lena, govori le tisto, kar se ji da. Ima peščeno blond lase in čisto posebno govorico telesa. Za razliko od Stephana obvlada angleško, in to tako, da opusti francoski naglas, kar se mi je na trenutke zdelo malo fejk.
Ko smo si vse pogledali (navdušeni, navdušeni, navdušeni), se nam še ni ljubilo domov. Nismo imeli dovolj. Šli smo do občine, kjer sem se spoznala z Jullianom.. Mimo grede, ko smo pri občini, sem omenila da je župan gej? Meni se zdi naravnost fantastično in napredno. Ustavili smo še pri Notre Dam, pa zajadrali še v latinsko četrt... Pa na kebab, jasno. Res je izgledal kot tapravi Quasimmodo! Je neodvisen, z večnim nasmeškom na ustnicah. Če mu služba ne diši več, jo pač preprosto zamenja! Cel večer pa je nekako potekal v znamenju Kube, saj sta jo s Stephanom nedavno obiskala.
Ponedeljek je bil v znamenju nasprotij... Najprej smo jo mahnili na Free-market, kjer imajo res, ampak res poceni šaro. Nakit. Obleke. Kar hočeš. Nato pa še na Champs Elisses, kjer si je moj prefinjen ženski okus le lahko dal duška... V trgovini Luisa Vitonnija, ja!
Zvečer sva se z Rokom dogovorila za shooting pri slavoloku, pa naju je presenetil dež. Zato sva ga nekako za silo izpeljala kar v notranjosti Louvra, kamor se sploh lahko pretihotapiš zvečer.
Naslednji dan sva nameravala izvesti razvpiti trip v dejansko notranjost Louvra, pa se je izkazalo, da se je ta dan neka velika živina odločila imet nekakšen event notri.
Pa sva šla... In še dobro da sva šla!
La Defense je bil ta dan noro obsijan s soncem, poslovneži so kot marljive mravljice tekali naokrog. Vse je kar kipelo od življenja! Bilo je res nepozabno. Zleknila sem se na neskončne bele stopnice z glasbo v ušesih, ter opazovala ves ta vrvež pod menoj. Navdajal me je z neverjetno pozitivno energijo in mi priklical nasmešek na obraz za cel dan.
Naslednji dan pa se je Louvre končno vdal. Nemogoče ga je prehodit, res. Čeprav naj bi bila nekakšna športnica, me je tole postopanje dejansko ubilo! Je bilo pa vsekakor vredno. Rada imam umetnost in če bi lahko, bi prišla vsak dan in si ga pomalem in počasi ogledovala. Kdo ve, mogoče pa enkrat, ko bom živela v Parizu! :)
In zadnji dan sva se zgodaj poslovila od Stephana, in vzela kovčke s sabo v mesto. Solze. Fanta sta se še nekako zadrževala, jaz pa sem le dekle. Res najbolj pristen in impresionanten človek, kar sem jih zadnja leta spoznala. Preden sva še zadnjič stopila skozi tista njegova klišejska rdeča vrata, smo se objeli. Med nami se je bila zares spletla tista pristna, prijateljska vez.
In sva s culico na rami odšla. Zapravila še zadnje fičnike, ki sva jih premogla in odletela proti domu.
Zadošča, če zaključim s preprosto mislijo "Traveling broadens the mind"?

sreda, 22. oktober 2008

Sweet about me


It was the hotest day in summer of 90', that young woman named Cvetka gived a birth to her first child. It was Urška. She thought, it's gonna be a boy, so my father brought a blue teddy bear to the hospital. And so it beggined. I had most wonderful childhood, full of joy, long- walks in the land, happy summers at the sea side and a cool brother Jernej, which was sometimes to hit, and sometimes to love. =)

So the years had gone by, and here I am, an 18 years old young woman. At the moment, I am a aerobics teacher at Vojnik (small town near Celje), with my mother. I started to teach my own group on fridays- about 20 woman is commin' every week, so we sweat our asses off! :) I just love to work-out, and with a combination with some music... Weehaaa!! I am also going to teach snowboarding classes in Rogla this season, at the Ski school Snežak (which means a snowman in slovene). Some extra money comes also from the basketball games, which I work with as a assistant referee.

I live in a nice house, stucked in a horrible classy street (Like that street in Housevives:)). Neighbours gossip all the time, they compete all the time (cars, houses, grasses, jobs, money after all). But I realized that I kind of like it. It ends up with a Primary School at one, and the church at the other part. Now, in the autumn, its road is covered with yel
low, orange and gold leafs. And I like it so much. Coz' I know, the winter is comming. And I run among the leafs and the sun shines and my hair flow in the air. And althought that I don't like winter as much as the summer, it gives me this feeling of safety. When the winter comes, I know I will be at home, by the fireplace, on safe.

Relationships... I am in one now. With Rok. He is a great photographer and he is a leader of Killing option group. They do hardcore metal, but they really do not look like metal folks :). I "convoy" most of their concerts lately. We went on tour to Avstria and Slovakia during summer, and we had some awsome time together. They invited me so enthusiasticaly that I couldn't resist! It was great, sleeping in Rok's and Pišotek's legs :) It was also a sort of road trip that I enjoy.


I passed driving lessons yesterday :) It was my first examination. And the British queen visited Slovenia for 3 days. And I am finally leaving Slovenia! Tomorrow, at 12 am. Vive la France!

Au Revoir***

torek, 14. oktober 2008

9 days to go!!!


Yeah.. It took me a quite while to realize that some folks commented my blog... I'm very glad about that! So I suppose that I'm back on track... I have no interest in school this year. It's my last year of high school, and most of my good friends are already on college. :( Someone very special to me is counted in that group too, thanks to me. :S But anyway, no tears. I think I'm very independent young woman:).
Lately, I was wonderin' what blog actually means. People I know say that blog shouldn't be totaly personal? Please?? Than what blog is, if it isn't personal? God Lord.
I finally created my own opinion about blog. I like to share personal stuff. It's just me :). Not everything, coz' there have to be some undiscovered secrets too :P. I think, that blog is some kind of diary. And I must say that I am thrilled about that, coz' I have a lot to write about my life and what happened to me in a everyday life. Plus I like it.So, I'm just gonna do it!!
The point, yes...
Only 9 days to go!
To Paris, France, of course :) Starting with "The tower" naturaly, Louvre, and simmilar stuff. Do u think I'm that boring?? Ok, those who don't know me well. :) Sure I'm gonna legg around (my own expression :)) everything cultural, but I promisse that I will bring something fresh with me, some undiscivered places in Paris, and some great experience, which no one had before.
And those, who like to read my blog will see it 4 free! :)
Like u,
your litlle Urši

sreda, 17. september 2008

Here we go.












































































































































































In fact, I'we been havin' such a disaster lately, that words just cannot describe. And since I was a litlle girl, I wanted to share everything that hits my way.
I have just returned from my trip in Spain. I traveled along Catalonia- Montserrat, Barcelona, Lloret De Mar, and similar stuff.
The most impresionating was museum of my great inspirator Dali, wich was just stunning. I was really exhausted becouse of the nights of no sleeping. So I forced myself to just rush thru the museum, and promised to see it again.
Well, the point.
That litlle trip is not something special, right? Well hell yeah, it is to me. This is a begging of my dreams. It was my first time. To sit on a plain :) And go away on my own.
I don't give a damn about my english (but do not have an opinion that I am not tryin' hard). I am just a silly smalltown girl, who has decided to travel a lot in her life. To have humble home, maybe someone with similar thoughts, and a big pocket of money, to go anywhere. :) So, silly or not, I created this blog to represend a victory of my dreams, or just a silly girl...
So all my travels I will ever do, will be stored here 4ever. Well.. Hehe, until the internet dies.
Love, Ursha