četrtek, 9. april 2009

Books, books, plenty of it...

Tako.
Pa smo prišli !že skoraj! do konca. Niti ne toliko moja pedantnost, kot preprosta sila nujnosti, me je prisilila, da že končno uredim stare zvezke, knjige. Ne da prej niso bili, oh seveda, prav lepo so bili pospravljeni v notranjosti knjižne mize. Ampak sedaj je nastopil čas, da zmečem osnovnošolske zvezke v smeti, knjige prodam, in naselim nove, za maturo, fax...

Ne morem verjet kaj vse sem "šparala"! :D Da ne omenjam starih dnevnikov, ob katerih sem se do solz nasmejala, pa vseeno kakšno potočila tudi od žalosti same. Seveda sem našla kup starih pesmi, mojih in znanih, tako da me je še to recitiranje naglas (bila sem namreč sama doma), zamotilo za dobri dve uri. =) "Končno!", bi rekla Patricija, ki me skrbno opominja, da je prišel čas, ko se moram skrbno potopiti v raziskovanje težje književnosti, jo predelat in izbrati dela, katera bom predstavila na sprejemnem izpitu na Akademiji za glasbo, radio, film in telvizijo.

Pa veselo na delo, bi rekli temu... Čeprav je recitacija kot taka, meni všečna, ne delo...

nedelja, 5. april 2009

Štiriletniki =)

Nedelje...
Živim zanje. Preprosto zato, ker so del častitega vikenda, ker mi omogočajo dolgo spanje, predvsem pa več prostega časa zase in za moje najbljižje.

Zaradi sobotnega čarobnega večera, sem se zjutraj zbudila spočita in z nasmehom, ki se mi je bohotil čez obraz. Sijalo je sonce, skočila sem pokonci, na široko odprla okno in vdihnila nov dan. Bilo je izjemno toplo.
Ati nam je pripravil zajtrk in butarce, potem pa sem jo odmahala proti cerkvi (btw 100 metrov stran od naše hiške). Srečala sem folk, malo počvekala itd.

Sicer sem si to nedeljo rezervirala za matematiko, pa je bila vseeno skoraj preveč sumljivo sončna... In ja, naši so imeli plane. Najprej v Žalec na kosilo k babici, nato pa u Mengeš na Domnov rd.
In ja, čeprav si domišljam da sem usaj malo v formi, se teh štiriletnih malčkov ne ukroti kar tako... In po dobrih dveh urah igric, lovljenja, skrivanja in odkrivanja zakladov, smo Sandra, Lara in jst obsedele brez besed. =)

Rada imam nedelje.

sobota, 4. april 2009

Tisti dnevi...

Ja, to so tisti dnevi, ko se mi po šolsko ne da prav nič. Pa pride še bolj kot ponavadi v ospredje šport.

V četrtek sva bila z Borom zvečer na bazenu kar dve uri skupaj (moj sošolec, a.k.a. vaterpolist in tako zvani moj novi osebni trener plavanja =)). In ja, za prvič sva se kar dobro "gnala", mislim, da sem nekako dosegla normo, ampak še vseeno bo treba delat na tehniki pa skoku. Ker še vedno plavam goloba. ;)

V petek sem po šoli izpustila pevske, in šibala na 85- letnico strica Tončija, kjer sem bila tudi uradni fotograf. Tam sem se seveda fajn najedla, potem pa hop na aerobiko, saj sem jo pozabila odpovedat. Mami pa je zanalašč ni, ker se moram kao tudi sama malo znajti. Najlepša hvala! :D Pa ni bilo take sile... Pravzaprav se je kar prilegla!
Potem pa s puncami na pjačo in tako dalje... Pa se je petek zaključil.


Sobota se je začela že kar zgodaj, ker smo imeli v hiši goste iz Avstrije, ki so prespali pri nas. Ata Stanko je prišel pome, in peljala sem ga na Roglo smučat. :) Nakoncu sva itak bolj srfala kot pa bordala... Pa dobro.
Bila je odlična priložnost da sva bila malo čisto sama. In ponudil mi je svojo novo garsonjero, med mojim študijem v Ljubljani. Bila sem strašno vesela!! :D In to je bilo to...


Sobota se počasi preveša v popoldne, zunaj sonček, jaz pa za matematičnimi knjigami. =(
Potem imam še sesanje, pa s5 učenje, pa inštrukcije, pa s5 učenje... Potlej pa je sobota zvečer!! Vemo kaj to pomeni... ;)
Sicer bi lahko šla s Killingi na koncert nekam blizu Zagreba... But there's too much I HAVE TO do.
Torej, zdej za knjige, zvečer se pa malo razvedrit!! :)
Lp do prihodnjič,
Marica