nedelja, 13. december 2009

Reklame, seks in požrtija


Uf, tale je bila pa dolga... Long time, no posts.
Če je prezaposlenost s faxom dovolj dober izgovor, potem se obesim nanj. Plavamo, gimnasticiramo, ustvarjamo seminarske, opravljamo že prve izpite, itd.

Naslov posta?
Ja vsekakor se nanaša na to zmešnjavo, v kateri sem se znašla. Tale tako imenovani fax me je posrkal vase, uživam, a časa ni za nič drugega! Prav slabo vest imam, da sem zanemarila svojo umetniško plat, pa bivše sošolce in prijatelje, da domačih sploh ne omenjam...
Zato je zadnji čas, da se odpravim malo v gledališče. Gledat Reklame, seks in požrtijo, kaj pa drugega! Kot pogorelo AGRFT-jevko me seveda en čas ni vleklo tja, priznam... :)

Kaj je še novega?
Jah, živim v Ljubljani. Čisto zares. S puncima, ki sta moja nova družina. Ko pridem domov se sploh ne počutim več doma... In res je velika verjetnost, da ne bom nikoli več živela doma? Lahko spoznaš nekoga, lahko si najdeš službo in stanovanje, celo zanosiš?
Halo, jst sm še mala punčka! Cela kopica vprašanj. Vem le to, da pogrešam dom in moje domače. A čutim, da je prišel čas, ko moram tudi jaz počasi odleteti iz gnezda, si nekaj ustvariti, ustvariti sebe in svoj poklic, in nekoč zgraditi svoj dom, kjer bom jaz imela mlade. :)

Okej okej... Poetiko na stran. Pa tale veseli december pa te fore? Ja, je lepo se sprehodit čez mesto v mraku in lučkah... Lepo je iti z nekom, ki ti je blizu na kuhančka... Lepo je kupovat darila in zapravljat... Ja ja, use to!
Pa ljudje, ki so vsak dan zunaj in vsak ljubi dan gledajo te lučke? Ljudje, ki nimajo nikogar, še dobro da ne, saj tudi denarja za darila nimajo? Ljudje brez doma, brez denarja, brez ljudi, ki bi jih pogreli usaj z nasmehom?
Včasih imam slabo vest, ko tožim prijateljici o svojih "težavah", nato pa pomislim na ljudi z resničnimi težavami...
Včasih že nasmeh pomaga. Včasih samo to, da nekomu prisluhnemo. In če kdaj komu darujemo kakšen evro ali dva, tudi ne bodo trpeli naši žepi. V takih trenutkih se začuti toplina veselega decembra.
In ne samo zaradi kuhančka! :)

Vaša Marica

3 komentarji:

Haro pravi ...

všeč mi je tale zadnji del

Anonimni pravi ...

Zmenit se moreva kdaj bova šla na kako predstavo:) drgač pa je res, zaman je lep ambient, če ga nimaš s kom občudovat..Pa na kuhančka lahk greva, še nism biu sploh:P

Anonimni pravi ...

Kuhanček, kaj?

Še naprej uživaj v LJ, pa upam, da boš več pisala, čeprav verjamem, da ni veliko časa :)

lp