nedelja, 4. julij 2010

Naj nam bo vroče!

Ourajt parti pipl, poletje je tu!!!


Izpiti, prijetno ohlajene knjižnice, gore knjig, lasje speti na zatilju, težka torba, ignoriranje ljubimcev, bojkot koncertom, pritiski iz vseh strani.

In ko je konec, spet stečem življenju naproti. Spet sem jaz jaz. In ko mi vroča sapa žvižga mimo ušes medtem ko se s kolesom divje spustim v objem sveže pokošenih, neskončnih travnikov, dišečih gozdov, žuborečih rečic, se spet počutim živo. Pritiskam na pedala do onemoglosti in zraven z nasmeškom do ušes na glas prepevam.

Popoldan potopim razgreto telo v morje in naslednje dopoldne opazujem strele na vrhu stolpa v hladnem hribovju. Obožujem naravo. Obožujem to, da je moje telo zopet funkcionalno. In vrhunec pozitive dosežem ko začutim strašno hvaležnost za vse, kar me obdaja. Čisto nič ni samoumevno in tega se zavedam.

Služba. Nepozabni večeri ob morju. Družba in kitara. Prebiranje knjig. Pisanje pesmi. Igranje klavirja. Učenje violine. Lepotec te pelje na izlet v neznano. Vročina. Hlad. Zasanjani pogledi novih zgodb. Ples. Kopalke. Poletne prosojne oblekice. Igra. Slika. Umetnost. 20. rojstni dan.

Poželenje. Ljubezen. Šport.

Vse to je poletje.